5. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2018. június 19-i ülésére

Tárgy:   A Békés Megyei Culinary Team támogatási kérelme
Készítette:   Omiliákné Csikós Anikó
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

 Tisztelt Képviselő– testület!
 
 
Ambrus György, a Békés Megyei Culinary Team Alapítványának elnöke az előterjesztéshez mellékelt kérelemmel fordult Gyomaendrőd Város polgármesteréhez és Képviselő-testületéhez.
 
A Békés Megyei Culinary Team 2008-ban indult először az erhfurti Gasztronómiai Olimpián abból a célból, hogy megismerve az új trendeket hozzájáruljanak hazánk és Békés megye gasztronómiai fellendüléséhez.
 
Az első nemzetközi megmérettetés óta már több jelentős világversenyen képviselték hazánkat, a Magyar Nemzeti Válogatott tagjaiként is. A nemzeti válogatott nyolc tagjából hat Békés megyei volt 2014-ben, akik bajnokként dolgoznak a minőségi vendéglátás érdekében.
 
2018-ban Luxemburgban kerül megrendezésre a Culinary World Cup november 24-28 között, melyen ismételten indulni kíván a Békés Megyei Culinary Team. A gasztronómiai világbajnokságra való felkészülés költségeihez való hozzájárulását kéri a Culinary Team a Képviselő-testülettől 300.000 forint összegben.
 
A támogatás összegét a Békés Megyei Culinary Team Alapítványa tudja fogadni.
 
 
Kérem a Tisztelt Testületet, szíveskedjen a kérelmet megvitatni és döntését meghozni.

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Bizottság javasolja a döntési javaslat elfogadását, a támogatás nyújtását.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság     A Bizottság javasolja a döntési javaslat elfogadását, a támogatás nyújtását.
 
Döntési javaslat

"A Békés Megyei Culinary Team támogatási kérelme"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

 Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Békés Megyei Culinary Team Alapítványa részére 300.000 forint összegű támogatást biztosít a 2018. november 24-28. között Luxemburgban megrendezésre kerülő gasztronómiai világbajnokságra való felkészülés költségeinek támogatására.
A támogatás forrásaként Gyomaendrőd Város Önkormányzatának 2018. évi költségvetéséről szóló 3/2018 (II. 19) önkormányzati rendeletében meghatározott működési céltartalék, rendkívüli feladatokra elkülönített keretet jelöli ki.
 Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete felhatalmazza polgármesterét a támogatási szerződés megkötésére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe