9. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság
2018. november 21-i ülésére

Tárgy:   Gyermekliget Óvodai Oktató Nonprofit Kft. kérelme
Készítette:   Keresztesné Jáksó Éva osztályvezető
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Szabó Istvánné a Gyermekliget Óvodai Oktató Nonprofit Kft. képviselője azzal a kéréssel fordult önkormányzatunkhoz, hogy a Képviselő-testület a Kft. fenntartásában lévő Bölcsőde épület pályázatának megvalósításakor kifizetett önerő összegét a 2019. évi költségvetés tervezésekor vegye figyelembe.
Kérelmét az alábbiakkal indokolta:
A Képviselő-testület 2009. november 6. napján bérleti szerződést kötött a Kft-vel, abból a célból, hogy a Kft. pályázatot tudjon benyújtani bölcsőde építésére. A pályázathoz szükséges önerőt a Kft. biztosította, de a szerződés 18. pontjában a felek vállalták, hogy a szerződés megszűnésekor a bérlőt terhelő 10 %-os önerőnek megfelelően igazolt beruházási kiadásairól külön megállapodásban elszámolnak egymással.
A pályázat megvalósításához szükséges önerő 6.987.223.-Ft volt, melynek elszámolását kéri a Kft. képviselője. A Kft. az önerőből új bölcsődei kerítést szeretne építeni.
Szabó Istvánné kérelmében úgy nyilatkozott, hogy a szerződés lejártát követően is szeretne újabb szerződést kötni bölcsődei tevékenység ellátására.
A bérleti szerződés 18. pontja alapján javaslom a Képviselő-testületnek, hogy a bölcsőde pályázat megvalósításához szükséges önerőt 6.987.223.-Ft összegben építse be a 2019. évi költségvetésébe. Javaslom továbbá, hogy a Képviselő-testület a bölcsődei bérleti szerződésről az óvodai szerződések újra tárgyalásával egyidőben döntsön a 2019. márciusi ülésén.
 
Kérem a Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat elfogadására:

Döntéshozói vélemények

Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete számára. 
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság   A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete számára. 
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság   A Bizottság megtárgyalta az előterjesztést, annak a határozati javaslat szerinti elfogadását javasolja Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete számára. 
 
Döntési javaslat

"Gyermekliget Óvodai Oktató Nonprofit Kft. kérelme "

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Intézményirányítás
A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2019. évi költségvetésében biztosítja az 5502 Gyomaendrőd, Selyem u. 101. szám alatti bölcsőde megvalósításakor a Gyermekliget Óvodai Oktató Nonprofit Kft-ét terhelő 10 %-os igazolt önerő elszámolásához szükséges 6.987.223.-Ft összegű forrást, azzal, hogy 2019. december 31. napjáig felek között megtörténik a tulajdonjog rendezése.
Gyomaendrőd Város Önkormányzat Képviselő-testülete a bölcsődei bérleti szerződésről az óvodai köznevelési szerződések újra tárgyalásával egyidejűleg a 2019. márciusi ülésen dönt. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe