7. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2018. október 25-i ülésére

Tárgy:   GYÜSZ-TE szezonelemzés, és feladatterv
Készítette:   Petényi Roland osztályvezető
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 7/2017. (I.26.) Gye. Kt. határozatával módosította a Gyomaendrődi Üdültetési Szövetség Turisztikai Egyesülettel (Továbbiakban GYÜSZ-TE) 2015-ben kötött együttműködési megállapodást, amit a 13/2018. (I. 25.) Gye. Kt. határozatával változatlan formában és tartalommal hatályában fenntartott.
 
A szervezet - a megállapodás II. fejezet 5. pontja alapján éves feladattervet készít, melynek része a marketingterv, továbbá a II. fejezet 6. pontja értelmében - évente 2 alkalommal beszámolót készít (idényfelkészülés, idényelemzés), melyeket a Képviselő-testület elé terjeszt. A feladatterv és beszámoló jelen előterjesztés része.
 
A mellékelt anyagban megfogalmazásra került, hogy a GYÜSZ-TE az önkormányzati intézményekkel a Kállai Ferenc Kulturális Központtal és a Szent Antal Népházzal szorosabb kapcsolatot ápol. A megyei horgászszövetséggel is jó az együttműködés, melynek keretében több horgászattal, horgászturizmussal kapcsolatos tevékenység is megvalósult, 2018-ban az I. Békés megyei Horgász- és Vadásznap Gyomaendrődön került megrendezésre.
 
A megküldött anyagban a GYÜSZ-TE javaslatokat fogalmazott meg az Önkormányzat részére, melyben javasolja az idegenforgalmi adó ellenőrzés fenntartását, kezdeményezik az egyeztetést a turisztikailag frekventált területeken a hulladékelszállítás és lomelszállítás hatékonyságáról, valamint javasolja a városi rendezvények hatékonysága érdekében az Önkormányzat és a GYÜSZ-TE közösen adjon ki felhívást a helyi rendezvényszervezők számára.

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megtárgyalását követően hozza meg döntését. 

Döntéshozói vélemények

Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság    A Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság egyhangúlag támogatta a határozati javaslatok elfogadását.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság    Az Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság a Beszámolót elfogadásra javasolja a tisztelt Képviselő-testületnek.
 
Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság egyhangúlag támogatta a határozati javaslat elfogadását.
 
1. döntési javaslat

"2019. évre vonatkozó feladatterv"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 7/2017. (I.26.) Gye. Kt. határozata alapján élő és a 13/2018. (I. 25.) Gye. Kt. határozatával változatlan formában és tartalommal hatályában fenntartott megállapodás II. fejezet 5. alapján a GYÜSZ-TE, mint TDM szervezet által összeállított 2019. évre vonatkozó feladattervet jóváhagyja.  

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Petényi Roland

2. döntési javaslat

"2018. évi beszámoló"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: ÁLTALÁNOS ÜGYEK
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 7/2017. (I.26.) Gye. Kt. határozata alapján élő és a 13/2018. (I. 25.) Gye. Kt. határozatával változatlan formában és tartalommal hatályában fenntartott megállapodás II. fejezet 6. pontja értelmében a GYÜSZ-TE, mint TDM szervezet 2018. októberi szezonelemzéssel kiegészített beszámolóját elfogadja. 
    

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Petényi Roland

« Vissza
Vissza a főmenübe