1. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2019. április 11-i ülésére

Tárgy:   Pályázat benyújtása rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatásra
Készítette:   Szilágyiné Bácsi Gabriella osztályvezető
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Képviselő– testület!
 
 
A belügyminiszter és a pénzügyminiszter pályázatot hirdetett a Magyarország 2019. évi központi költségvetéséről szóló 2018. évi L. törvény 3. melléklet I. 7. pont és a I. 10. pont szerinti, a megyei önkormányzatok és a települési önkormányzatok rendkívüli támogatására. A támogatás az önkormányzatok működőképességének megőrzésére vagy egyéb, a feladataik ellátását veszélyeztető helyzet elhárítására szolgál.
 
A Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatósága 2019. április 8-án levélben értesítette önkormányzatunkat, hogy a Belügyminisztérium tájékoztatása alapján az önkormányzati tűzoltóságok feladatellátásához szükséges többletforrást rendkívüli önkormányzati támogatás keretében igényelheti az önkormányzat.
A pályázat benyújtási határideje 2019. április 18.
 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának számítása alapján Gyomaendrőd Város Önkormányzata 12.256.816 Ft-ra nyújthat be pályázatot.
 
Ezen támogatás egy többlettámogatás az Állam részéről, így nem csökkentheti a Tűzoltóság működéséhez biztosított önkormányzati hozzájárulás összegét.
 
Önkormányzatunk feladata a pályázat benyújtása 2019. április 18-áig, a megítélt támogatás összegének átadása a Tűzoltóság részére, illetve a 2019. december 31. napjáig felhasznált támogatással történő elszámolás.
 
A Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkormányzati Tűzoltóság a pályázati támogatás összegét 60 %-ban bérfejlesztésre kívánja fordítani, a fennmaradó 40%-ot pedig az állomány eszközparkjának (tűzoltó tömlők, bevetési védőruházat beszerzése, gépjármű felújítása) fejlesztésére. A bérfejlesztés szükségességét indokolja az állomány elmúlt két esztendőre jellemző nagymértékű fluktuációja.
 
 
Kérem a Tisztelt Testületet, szíveskedjen az előterjesztést megvitatni és a pályázat benyújtását támogatni. 

Döntési javaslat

"Pályázat benyújtása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Költségvetés, zárszámadás
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot kíván benyújtani „A települési önkormányzatok rendkívüli önkormányzati költségvetési támogatására”. A támogatási cél a Hunyai, Csárdaszállási, Gyomaendrődi Önkormányzati Tűzoltóság (5502 Gyomaendrőd, Fő út 2.) 2019. évi működési (bér és járulékköltség) valamint eszköz fejlesztési és felújítási kiadásainak finanszírozására rendkívüli támogatás igénylése. A támogatási igény: 12.256.816 Ft. 

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe