15. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2019. június 27-i ülésére

Tárgy:   A Nemzeti Földalapba tartozó 001130/11 hrsz. földrészlet közfoglalkoztatási program megvalósítása céljából történő önkormányzati vagyonkezelésbe adása
Készítette:   Szmolár Eszter
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Gyomaendrőd Város Önkormányzata lehetőséget kapott a Nemzeti Földalapkezelő Szervezettől (továbbiakban NFA), hogy a „Gyomaendrőd 01130/11 a Szántó”, valamint a „Gyomaendrőd 01130/11 b Legelő és csatorna” területeket öt évre, a közfoglalkoztatási program keretében ingyenesen vagyonkezelésbe vegye.

Ezen a területen jelenleg is gazdálkodik önkormányzatunk, azonban évente szükséges szerződni rá, térítési díj ellenében. 
 
Amennyiben a közfoglalkoztatási programokban a további években is részt kívánunk venni, úgy mindenképpen szükséges jelen kérelmet benyújtani. A vagyonkezelésre irányuló kérelem benyújtására a hirdetmény közzétételének napjától számított 30. napig beérkezően van lehetőség (esetünkben július 3-ig).
A kérelemmel kapcsolatos NFA dokumentáció jelen előterjesztés melléklete. A dokumentáció tartalmazza a földigényléshez szükséges kérelem adatlapjait, illetve a kitöltési útmutatót.
 
Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet a kérelem benyújtásának jóváhagyására!
 
 

Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Bizottság egyhangúan javasolja a Képviselőt-testületnek a kérelem benyújtásának jóváhagyását.

 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság   A Bizottság egyhangúan javasolja a Képviselőt-testületnek a kérelem benyújtásának jóváhagyását.

 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság   A Bizottság egyhangúan javasolja a Képviselőt-testületnek a kérelem benyújtásának jóváhagyását.

 
Döntési javaslat

"A Nemzeti Földalapba tartozó 001130/11 hrsz. földrészlet közfoglalkoztatási program megvalósítása céljából történő önkormányzati vagyonkezelésbe adása"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pályázat benyújtása
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete vagyonkezelésbe adásra irányuló kérelmet kíván benyújtani a Nemzeti Földalapba tartozó Gyomaendrőd, 001130/11 hrsz. földrészletre, közfoglalkoztatási program megvalósítása céljából.

Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 07. 03.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Szmolár Eszter

« Vissza
Vissza a főmenübe