4. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Képviselő-testület
2019. szeptember 18-i ülésére

Tárgy:   „WiFi4EU – Ingyenes wifi-hozzáférés az európaiak számára” című pályázat
Készítette:   Kürtiné Erdősi Klára
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester

Tisztelt Képviselő-testület!
 
Ismételten meghirdetésre került azWiFi4EU – Ingyenes wifi-hozzáférés az európaiak számáracímű pályázati felhívás, melynek célja, hogy a közösségi élet legfőbb színterein, így például a parkokban, a köztereken, a középületekben, a könyvtárakban, az egészségügyi központokban és a múzeumokban Európa-szerte ingyenes, nagy sebességű vezeték nélküli internetkapcsolat álljon a lakosok és az Európába látogatók. A konstrukció keretében a közigazgatási szervek és közintézmények – jellemzően helyi önkormányzatok, könyvtárak, egészségügyi központok stb. – pályázhatnak.
 
Igényelhető támogatás: 15 000 euró ~ 4,9 MFt
Pályázati határidő: A konstrukcióra – előzetes regisztrációt követően – online lehet majd pályázni 2019. szeptember 19. 13:00 és 2019. szeptember 20 17:00 között.
 
Támogatható tevékenységek: A WIFI4EU pályázati forrásból a berendezések (nyilvános internet-hozzáférési pontok) beszerzésére és üzembe helyezésére lehet támogatási igényelni. Az internet-hozzáférés (internet-előfizetés) biztosítása legalább 3 éven keresztül, valamint a berendezések rendeltetésszerű üzemét biztosító karbantartási költségek a pályázót terhelik.
 
Elnyert támogatás esetén a kedvezményezettnek 1,5 év áll rendelkezésére a WIFIpont kiépítésére, a beruházás befejezésének bejelentését követően a kifizetés utalványok formájában történik majd.
 
A nyertes projektek a pályázatok beérkezésének sorrendjében lesznek kiválasztva. A felhívásra elsősorban olyan projektekkel lehet pályázni, amelyek révén ingyenes, vezeték nélküli internetkapcsolat épülhet ki wifipont révén olyan közterületeken, ahol sem állami, sem magáncég nem biztosít ilyen hozzáférést.
 
Kérem a tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megtárgyalását követően hozza meg döntését. 
Döntési javaslat

"„WiFi4EU – Ingyenes wifi-hozzáférés az európaiak számára” című pályázat"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Pályázat benyújtása
A Képviselő-testület a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot nyújt be a „WiFi4EU – Ingyenes wifi-hozzáférés az európaiak számára” című konstrukció keretében közösségi színtéren biztosított wifi hozzáférés létrehozása és üzemeltetés célra. Támogatás elnyerése esetén a helyszínek és a műszaki tartalom (hálózat, berendezés, kiegészítő felszerelés) meghatározásáról, a kiépítési és üzemeltetési költségek ismeretében dönt a Képviselő-testület.

A Képviselő-testület felhatalmazza Toldi Balázs polgármestert a pályázat benyújtásához kapcsolódó intézkedések megtételére. 

Határidők, felelősök:

Határidő: 2019. 09. 20.
Felelős: Toldi Balázs
Hivatali felelős: Petényi Roland

« Vissza
Vissza a főmenübe