24. napirendi pont
ELŐTERJESZTÉS
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság
2023. február 13-i ülésére

Tárgy:   Beszámoló a Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. 2022. évi lakásgazdálkodási tevékenységéről
Készítette:   Dinya József, Gyuricza Tamás
Előterjesztő:   Toldi Balázs polgármester
Véleményező bizottság:  

Tisztelt Képviselő-testület!
 
A Képviselő-testület a 2012. szeptemberi ülésén az 522/2012. (IX. 27.) Gye. Kt. határozatával meghatározta az éves lakásgazdálkodási beszámoló szempontrendszerét, melyek az alábbiak:
 
- Mutassa be a bérlakások műszaki állapotát,
- Mutassa be, hogy milyen kezelői intézkedéseket tett a bérlakások műszaki állapotának megtartása érdekében (műszaki és pénzügyi adatok),
- Tételes kimutatás a tervezett, a beszedett és az elmaradt lakbérek összegéről, részletezve az elmaradás okát, befolyt lakbéreknek megfelelően tegyen javaslatot a felújítási ütemtervére,
- Számoljon be a bérlői kötelezettségek teljesítéséről mind a lakbér, mind a közüzemi szolgáltatási díjak megfizetése tekintetében,
-  Számoljon be, hogy milyen kezelői intézkedéseket tett meg az esetleges elmaradások teljesítése érdekében.
 
A Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a meghatározott szempontrendszer alapján elkészítette a 2022. évi lakásgazdálkodási tevékenységről szóló beszámolóját – mely az előterjesztés mellékletet képezi - és kéri a Képviselő-testületet szíveskedjen azt megtárgyalni és elfogadni.  

Döntéshozói vélemények

Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság    A Bizottság javasolta a beszámoló elfogadását.
 
Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottság     A Bizottság javasolta a beszámoló elfogadását.
 
Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottság     A Bizottság javasolta a beszámoló elfogadását.
 
Döntési javaslat

"Beszámoló a Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. 2022. évi lakásgazdálkodási tevékenységéről"

Tervezett döntéstípus: határozat
Tervezett ágazati besorolás: Szervezet irányítás
A Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a javaslatról egyszerű többséggel, nyílt szavazással dönt.

Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete az 522/2012. (IX. 27.) Gye. Kt. határozattal elfogadott lakásgazdálkodási beszámoló szempontrendszerében foglaltak alapján a Zöldpark Gyomaendrőd Nonprofit Kft. 2022. évi lakásgazdálkodási tevékenységéről készített beszámolót elfogadja.  

Határidők, felelősök:

Határidő: azonnal

« Vissza
Vissza a főmenübe